Zsűri

Dóczi Attila

Dóczi Attila, Attis

Dóczi Attilának hívnak, bár az online térben a legtöbben egyszerűen csak Attisként ismernek, hiszen ezen a néven készítek különféle tartalmakat. 2015-ben végeztem kommunikáció és média szakértőként a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány szakának mesterképzésén. Az ezt követő években az online marketing területén dolgoztam közösségi média szakértőként, ezzel párhuzamosan építettem saját YouTube csatornámat, ami a Tanulom Magam nevet viseli. A csatornára szórakoztatóan edukatív és edukatívan szórakoztató ismeretterjesztő tartalmakat készítek a legkülönfélébb témákban az űrkutatástól a mentális betegségekig, a párkapcsolatoktól a környezetvédelemig, az agykutatástól a szexualitásig szinte bármiről. Az évek során több mint 270 videót töltöttem fel a csatornára, amit a közel 250.000 feliratkozóm 27 millió alkalommal nyitott meg. A tartalomgyártás mellett 2020-ban saját tréninget és online tanfolyamot is készítettem az érzelmi intelligencia, 2021-ben pedig az önbizalomfejlesztés témájában, és noha az előadások, tréningek és workshopok a pandémiás helyzet miatt elmaradtak, reménykedem benne, hogy minél hamarabb lehetőség lesz arra, hogy személyesen is átadhassam a tudásomat az embereknek.
Megtisztelő számomra és borzasztóan örülök, hogy egy olyan program zsűritagja lehetek, aminek a célja, hogy felhívjuk a figyelmet és értékeljük a tanárok erőfeszítéseit és munkásságát. Számomra a tudásátadás az egyik legszebb és legfontosabb dolog a világon, a tanárok pedig, akik a következő generációt nevelik, ennek a megtestesítői. Éppen ezért fontos, hogy támogassuk őket, elismerjük és értékeljük a munkájukat, különösen most, hogy a pandémiás helyzet soha nem látott nehézségeket hozott az oktatásban mind személyes, mind intézményi szinten. Remélem, ezzel a programmal mi is hozzájárulhatunk a tanári hivatás megbecsüléséhez, valamint motiválhatjuk a tanárokat és diákokat egyaránt, hogy sikerrel nézzenek szembe a jövő kihívásaival.

Balatoni József, alias Jocó bácsi

Balatoni József, alias Jocó bácsi vagyok, történelemtanár, író, influencer, a Felelős Szülők Iskolája szakértője és a wmn.hu szerzője. Évek óta dolgozom tanárként, trénerként, használom az élménypedagógia, a kalandpedagógia eszközeit, de mégis engem is kihívások elé állított a pandémia következtében beállt digitális oktatás. Ma már tudom, hogy számtalan előnyt lehet ebből kovácsolni a diákok, a tanárok és az egész társadalmunk számára. Számtalan ötletet ültettem át jómagam is a digitális térbe, készítettünk közösségépítő programként online reggelit a diákjaimmal, úgyhogy élőben majd 30 konyhát kapcsoltunk be a programba. készítettünk felvételi, pályaorientációs tartalmakat is. Vicces, érdekes és tanulságos volt, mégis működött, ahogy a önreflexiós kvízek, online dolgozatok rendszere is. Szerintem a tanári pályán a humor, a kísérletezés és a megújulás kiemelten fontos, ezért örömmel vállaltam el a HOPP zsűrizését és izgatottan várom, hogy milyen pályázatok érkeznek a kollégáktól a digitális jógyakorlatokra.

Balatoni József
Szűts Zoltán

Szűts Zoltán

Szűts Zoltán vagyok, digitális pedagógia, média- és információs társadalomkutató. Egyetemi docensként többek között az információs társadalom működését és a digitális pedagógia elméletét oktatom az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. Mindig arra biztatom tanítványaimat, hogy kritikusan válasszák meg az okoseszközök, platformok és alkalmazások használatát. Mindig is elbűvölt a digitális technológia és az internet, így, amikor először doktoráltam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen irodalomtudományból, a képernyőn megjelenő szövegre figyeltem, amikor másodszor doktoráltam az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, immár neveléstudományból, akkor a digitális pedagógia elméleti keretét akartam kijelölni. Közben a feleségem támogatásának köszönve jutott időm a könyvírásra is. A világháló metaforái - Bevezetés az újmédia művészetébe (Osiris, Budapest, 2013), az Online - Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei (Wolters Kluwer, Budapest, 2018), és A digitális pedagógia elmélete (Akadémiai Kiadó, Budapest, 2020) szakkönyvek szerzője vagyok, melyek több tucat egyetemi kurzuson kötelező olvasmányok. Tudományos munkáimat eddig mintegy 900-szor idézték, félszáz tudományos előadást tartottam és közösségi média tanácsadóként is dolgozom. Nős vagyok, két gyermek édesapja, és azt szeretném, hogy az őket oktató tanárok tudatosan, innovatívan és elbűvölően használják a digitális technológiát az oktatásban, ezért csatlakoztam a HOPP zsűrijéhez.