Kik lesznek az Év Digitális Oktatói?

2021. október 5.

Nagy értékű támogatást nyerhetnek az online oktatás területén kiemelkedően teljesítő tanárok a Hankook pályázatán

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2021. október 1-jén új formában hirdeti meg a Hankook Oktatási Pályázati Programot (HOPP). Idén a program a pedagógusok előtt tiszteleg, hiszen a 2020/2021-es tanév során váratlanul bevezetett digitális oktatáshoz alkalmazkodni olyan kihívást állított a tanárok elé is, amely magasszintű szakmaiságot és felkészültséget igényelt. A pályázat célja, hogy elismerje és ösztönözze a közoktatásban dolgozók munkáját, támogassa a jövő generációjának magasszintű oktatását és vonzó jövőképet biztosítson a fiatalok számára.

Rácalmás, 2021.09.30. - A pandémia számos területen változtatta meg az életünket. Nem maradhatott ki ez alól az oktatás sem, hiszen a fizikai jelenlét hiányában új megoldások alkalmazására és nagyfokú kreativitásra, gyors alkalmazkodó képességre volt szükség az online oktatás időszakaiban. Ebben a néhány hónapban számos pedagógus számára mindennapossá vált, hogy Kahoottal tesztelje osztálya biológiatudását, felkapott slágerekkel gyakoroltassa a hallás utáni szövegértést angol órán, vagy épp tankockákkal dobja fel a tanórákat.

A Hankook Oktatási Pályázati Programja most ezekhez hasonló játékos, kreatív vagy egyenesen innovatív megoldásokat és azok megalkotóit keresi. Olyan pedagógusok pályázatait várja, akik biztonsággal mozognak a digitális világban, bravúrosan alkalmazták az internet és a technika nyújtotta lehetőségeket az online oktatás hónapjai alatt a 2020-2021-es tanév során, és mindezt konkrét példákkal alá is tudják támasztani. A pályázatra a www.hankookpalyazat.hu weboldalon lehet nevezni a jelentkezési űrlap hiánytalan kitöltésével 2021.10.01. és 2021.11.02. között.

A Hankook a legkiemelkedőbb pályázatokat mintegy 4 millió forint összdíjazással honorálja. Összesen 4 kategóriában hirdet majd nyertest: „Az év digitális oktatója” címmel díjazza az általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolai tanárokat, emellett internetes szavazás segítségével egy közönségdíjast is választ. Ráadásul minden nyertes esetében a pedagógust és az őt foglalkoztató oktatási intézményt is külön jutalmazza.

A pályázatok elbírásában szakmai zsűri lesz a Hankook segítségére: Balatoni József „Jocó bácsi”, történelemtanár, a Felelős Szülők Iskolájának szakértője, író és influenszer, Dóczi Attila „Attis”, a Tanulom Magam YouTube csatorna influenszere és kommunikációs szakember, valamint Dr. Szűts Zoltán digitális pedagógia, média- és információs társadalomkutató, egyetemi docens.

A pályázat pontos részleteiért látogasson a www.hankookpalyazat.hu weboldalra!

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com

Kapcsolat:

Hankook Tire Magyarország Kft. | Kommunikációs Osztály | 2459 Rácalmás, Hankook tér 1.

Roy Katalin
kommunikációs vezető
roykatalin@hankookn.com
Pacsirszky Attila
kommunikációs szakértő
pacsirszky@hankookn.com
+36-25/556091
Vercz Vivien
kommunikációs munkatárs
vercz.vivien@hankookn.com
+36-25/556009
Tóth Alexandra
kommunikációs szakértő
alexandra.toth@hankookn.com
+36-25/556096