Hankook - driving emotion

Robottechnika és 3D nyomtatás – a Hankook segítségével fejlődnek a jövő mérnökei

A Hankook Oktatási Pályázati Programjára 2018-ban a régió oktatási intézményei nevezhettek. Végül 5 iskola részesült egyenként 2-2 millió forintos támogatásban, amit gépparkjuk fejlesztésére használhattak fel.


Második alkalommal hirdettük meg pályázati programunkat, amelyre azon Fejér/Tolna/Bács-Kiskun megyei középiskolák jelentkezhettek, amelyek kiemelt hangsúlyt fektetnek a gazdasági, technológiai vagy társadalmi innovációs törekvések saját tevékenységükbe való átültetésére. Olyan beruházási ötleteket, beszerzési terveket támogattunk idén is, amelyekkel a jelenlegi elméleti vagy gyakorlati oktatás folyamata kiegészíthető vagy módosítható és amelynek eredményeképpen a diákok naprakészebbek lehetnek a globális és/vagy hazai innovációs trendekkel kapcsolatban, vagy amelyek segítséget nyújtanak a diákok számára szakmai készségeik fejlesztésében.


Az oktatási pályázat ez évi nyertesei az alábbi intézmények lettek:


Az öt nyertes intézményben a pályázatnak köszönhetően közel 3100 diák tanulhat egy modernebb géppark segítségével, ismerkedhet meg újabb berendezésekkel, például 3D nyomtatóval, interaktív táblákkal és robottechnikai eszközökkel.